Hoved menu

Forsiden Behandlinger Tandregulering Paradentose Tandkrone Nye tænder Om os Kontakt os Vis vej til klinikken vores Facebook side

Tandkrone menu

Hvad er en tandkrone? Høj kvalitet Har du en risiko-tand? Fair priser Behandlings-værdi Billig/bedst - 2 kvaliteter Din behandling

Tandkrone

Hvad er en tandkrone, hvorfor er det nødvændigt at krone nogle tænder og hvordan foregår behandlingen?

En tandkrone er en beskyttende kappe man sætter på selve tandroden. Lidt på samme måde som man sætter et fingerbøl på en finger.

Det betyder at hele tanden bliver omsluttet, og det er den bedste måde at redde tandrødderne på, når tanden er begyndt at knække.

Lav risiko for at tandroden dør
Når man sætter tandkroner på tænderne vil nerverne hos 1-2 % af tænderne efterfølgende dø. Det betyder, at man må rodbehandle tanden og efterfølgende forsyne tanden med en stift og en ny krone.

Det kan lyde af meget, men er faktisk ret godt. Specielt når man tænker på at tænder, der bliver kronet, som oftest har været boret i mange gange før. De har måske været knækket et par gange før vi sætter krone på.

Skal tanden rodbehandles først?
Det vil så være nærliggende at spørge, om man så ikke burde rodbehandle de tænder man sætter tandkrone på inden man kroner dem? Det er et godt spørgsmål, men når man ser hvor lavt tallet er, så vil det jo føre til en masse unødvendige rodbehandlinger.

Tandkroner af høj kvalitet i Slagelse til en fair pris

Vi anbefaler tandkroner, fordi vi ikke synes det er økonomisk fornuftigt at lappe risiko-tænder med plastfyldninger, som alligevel ikke holder, eller ikke holder længe nok.

Forholdet mellem prisen på en plastfyldning og den holdbarhed den har er for det meste ikke rimelig. Det er ganske enkelt for dyrt at lappe tanden. Derfor kan det godt betale sig i længden at tandkrone tanden.

Vi kan tilbyde dig tandkroner til en fair pris. Herved får vi tilgengæld den faglige tilfredsstillelse af, at lave den rigtige og holdbare løsning.

Faste lave priser på tandkroner i Slagelse
Da vi køber flere tandkroner på vores ISO-certificerede laboratorium i fjernøsten opnår vi en lavere pris. Prisen vil for det meste være konkurrencedygtige med priserne på tilsvarende arbejde i udlandet.

Kvaliteten på tandkronerne kontrolleres af vores danske tandtekniker.

Skal vi genskabe et slidt tandsæt med tandkroner, kan du læse mere herom under "Nye tænder".

Har du en risikotand?
-så kan du risikere at tanden knækker

Hvad er nu det for noget, og har jeg det? - vil du sikkert tænke. Risikotænder, er tænder hvor halvdelen eller mere af tyggefladen er fyldt med en sølv- eller plast-fyldning (se billedet herover). Risiko skal forstås ved, at tanden er i risiko for at knække. Når den knækker, kan den knække "heldigt", "uheldigt" eller "bundflække".

Det heldige knæk er hvor tanden knækker udenom nerven. Derfor skal tanden ikke rodbehandles før man sætter tandkrone på.

Det uheldige knæk er hvor tanden flækker helt gennem nerven. Her må tanden først rodbehandles og forsynes med en stift før tandkronen kan sættes på.

Bundflækkeren er der, hvor tanden flækker lodret ned igennem. Her er der kun en vej, og det er ud med tanden hurtigst muligt.

Tandkronen redder rødderne
For de tre typer knæk på tanden gælder - at rettidig omhu = tandkroner i tide - redder rødderne. Det kan derfor blive rigtig dyrt og ærgerligt, at udskyde den rigtige behandling.

Tandkroner til en fair pris

Krone Centeret i Slagelse tilbyder tandkroner til en fair pris. Du kan stadig få det billigere i udlandet, men det er langt væk, hvis noget går galt.

Vi har analyseret kroner fra bl.a. Polen, som indeholdt mere end 60% Nikkel. Desværre har det vist sig, at man også kan få kroner med nikkel i Danmark.

Nikkelfri kroner af bedste kvalitet
Hos os kan du få dine nikkelfrie kvalitets tandkroner fra 5.700 kr. Det er vigtigt, at du også lægger bedøvelse og opbygning til. For først her får du et realistisk billede af prisen. Samtidig skal du fratrække eventuelt tilskud fra Sygeforsikringen Danmark og det betyder at din udgift ligger på omkring 2.793,50 kr. når alt er trukket fra.

Prisen for en behandling er imidlertid ikke det samme som værdien af en behandling
- Læs mere om hvorfor her under.

Værdi og pris?

Enhver behandling har en værdi. Værdien er ikke det samme som prisen. Værdien er den livsglæde og fornøjelse, som du har af din behandling, hver morgen du står op, og hver aften du går i seng. Værdien er også den grad af problemfrihed du opnår.

Værdien kan variere meget fra person til person.

Værdien er for nogen - at deres tænder er til stede, samt at de ikke gør ondt.

Værdien er for andre - at deres tænder er til stede, samt at de hverken gør ondt eller går i stykker.

Værdien er for atter andre - at deres tænder, ikke må gøre ondt eller gå i stykker. De skal også se rigtig flotte ud, sidde fast og udtrykke deres personlighed.

Spørgsmålet er derfor: Hvad er værdien for dig?

Vi tilbyder 2 kvaliteter på tandkroner

To faktorer udgør en tandkrone. 1) det vi laver i munden, når vi borer. 2) det laboratoriet/teknikeren laver til munden.

Hvad nytter det, at det forarbejde vi laver i munden er fantastisk, hvis tandkronen der bliver anbragt i din mund har dårlig kvalitet. Omvendt kan tandteknikeren ikke lave bedre kroner, end det grundlag tandlægen giver ham. Begge faser skal være af høj indsigt og kvalitet, for at resultatet bliver tilfredsstillende og godt.

Mange års know-how giver dig en god kvalitet til en fair pris
Hos Vestsjællands Tandlægecenter i Slagelse har vi mange års erfaring med tandkroner. Vi sætter mange tandkroner hvert år. Vores store erfaring har gjort os grundige og hurtige til at forberede til kronen. Samtidig samarbejder vi med førende leverandører af tandkroner i Danmark, der sikrer at vi kan levere kvalitets-tandkroner.

Derfor kan vi tilbyde tandkroner til en fair pris. Du kan måske finde dem billigere på klinikker i Danmark, men så kan du blandt andet risikere, at der er Nikkel i kronerne som kan fremkalde allergi.

Vi tilbyder Nikkel-fri kroner. Men vi kan desværre fremvise analyser af kroner fra patienter, der indeholdt Nikkel. De patienter havde fået lavet deres kroner på klinikker i Polen (2005) og i Slagelse (2009/2010).

 

Vores tandkroner fås i to kvaliteter


Stål-keramik tandkrone

DEN ENE KVALITET

Tandkrone i stål med keramik.
Den er billigst - og selve kronen fås fra 5.700 kr.
- hvilket er 1.328 kr. mindre end keramik-kronen.

Priseksempel stål/keramik krone
Stål/keramikkrone + opbygning + bedøvelse
minus Sygesikringen Danmark*

I alt 2.793,50 kr.


Fuld-keramik tandkrone

DEN ANDEN KVALITET

Tandkrone i keramik.
Den er bedst - og selve kronen fås fra 6.400 kr.
- hvilket er 1.328 kr. mere end stål/keramik-kronen.

Priseksempel fuld-keramik krone
Fuldkeramikkrone + opbygning + bedøvelse
minus Sygesikringen Danmark*

I alt 4.019 kr.


 

(* når du har været i gruppe 1 i mere end 5 år)

Sygeforsikringen Danmark belønner medlemmer der er i gruppe 1 efter 5 års medlemsskab
- Nu er valget dit.

Link til priserne hos Sygeforsikringen Danmark

Det er din behandling og du har frihed til at vælge

Du bestemmer selv hvordan du vil have sammensat behandlingen, dine ønsker afgør prisen.

At redde rødderne
I mange tilfælde vil dine problemer være løst ved, at lave et par tandkroner hist og her i munden. Det er det vi kalder, at redde rødderne og fundamentet. Redning af rødder kan laves uden, at man ændrer på bidhøjden og dit udseende.

Information giver valgfrihed
Ved undersøgelsen fortæller vi om dine muligheder. Konstaterer vi at du har en eller flere risiko-tænder, så informerer vi dig om at du kan blive lappet med plastfyldning. Men at du også kan blive lavet på optimal vis med en tandkrone. Du får at vide at levetiden på en plastfyldning er meget kort og at levetiden på en krone er lang. Når du så har overvejet og valgt. Laver vi det beste resultat.

Slut med lapperiet - det er dyrt i længden
Med det nye koncept er skridtet ikke så langt, når du skal vælge den rigtige løsning. Rigtig forstås på den måde at du vælger den langtidsholdbare krone-løsning. En krone vil typisk koste kr. 1.500 kr til 1.800 kr. mere end en plastfyldning. Men så har du også sikret, at din tand ikke knækker pga. plastfyldningen.

Smertefrihed er frihed
Vi går altid ind for at du får en behandling så behageligt som muligt. Derfor får du forbedøvelse inden selve bedøvelsen.