Hoved menu

Forsiden Behandlinger Tandregulering Paradentose Tandkrone Nye tænder Om os Kontakt os Vis vej til klinikken vores Facebook side

Nye tænder

Kan jeg få flotte nye tænder, hvorfor kan det være nødvendigt med et nyt smil og hvordan foregår behandlingen?

Smilet siger alt

Et smil er den korteste vej mellem to mennesker. Det er et af de kraftigste signaler vi sender til vores medmennesker. Hvis smilet af den ene eller anden grund er defekt, så påvirker det vores evne til at udtrykke os selv, når vi er sammen med andre mennesker.

Et defekt smil tager opmærksomheden
Med et defekt smil tages opmærksomheden væk fra det du siger. Et velplejet smil sender i tusindvis af usagte signaler om sundhed, velvære, velbefindende, styrke og overskud. Vi har her på Tandklinikken eksempler på folk, der ikke er gået udenfor en dør i flere år. Fordi de var flove over deres smil. Fra dem som vi har lavet nye smil til får vi igen og igen at vide "at det er det bedste de har gjort for dem selv". Ofte er de kun kede af at de ikke fik gjort noget for sig selv mange år tidligere.

Få dit smil tilbage på en gang - eller i etaper

Vi har sjældent mødt mennesker, for hvem smilet ikke var vigtigt. Flere af vores patienter har bygget deres smil op over en årrække. På den måde har de fordelt tiden i tandlægestolen, men også udgiften.

Du bestemmer selv
Hvad enten man går den ene, anden eller tredje vej til et nyt smil, eller om smilet skal laves på en gang eller i etaper, så starter det hele med en samtale. Denne samtale kalder vi for en behandlingssamtale.

Vi kan hjælpe dig
Vores tandlæger hos Vestsjællands Tandlægecenter i Slagelse kan hjælpe dig med at genskabe dit tabte bid, og give dig flotte nye tænder i hele munden. Ikke nødvendigvis på en gang - men efter en nøje gennemtænkt plan.

Kan jeg få mit drømmesmil?

Der kan være flere grunde til at snakken kommer hen på et nyt smil. Oftest skyldes det et omfattende tandtab. Men hos flere skyldes det et omfattende slid. Årsagerne til ekstraordinært stort slid kan være flere.

Men hovedårsagerne til et slidt bid er en forkert position af underkæben. Dette gør at tænderne slider hinanden mere en hvad der er naturligt. Det gør du ikke, når du er vågen, men når du sover. Når du sover, gnasker du ubevidst og det er her det største slid forekommer.

Det betyder at man ikke kan lave nye tænder til dig. Uden først at finde en helt ny position til din underkæbe. En position hvor der er minimalt slid.

Nyt smil hvis du har skæve tænder?
Hvis dine kæber og tænder ellers fungerer fint, og det bare er tænderne, der er skæve, så er det oplagte valg lige at rette dem op. Det kan ofte gøres nemt og enkelt med et aftageligt næsten gennemsigtig skinne, der hedder en Invisalign, og behandlingen tager for de fleste fra 3-6 måneder. Læs mere om "skæve tænder" under tandregulering.

Når tænderne er rettet op, eller inden de er rettet helt op, vil man som oftest blege dem og skifte misfarvede fyldninger. Behandlingen afsluttes med at fiksere tænderne med en lille ståltråd på bagsiden.