Hoved menu

Forsiden Behandlinger Tandregulering Paradentose Tandkrone Nye tænder Om os Kontakt os Vis vej til klinikken vores Facebook side

Tandbro

Hvad er en tandbro, hvornår vælger man en løsning med en tandbro og hvordan foregår behandlingen?

Mangler du en tand, og har to tænder på hver sin side af den? Så kan en tandbro i nogle tilfælde være den rigtige løsning. Herved kan vi give dig den mistede tand igen. Det betyder at dine nabotænder bliver fundament og bærer din nye tand (tandkrone).

Montering af tandbro på nabotænder

Den 3-ledede bro

Har begge dine nabotænder store fyldninger, og trænger de til at få tandkroner? Så kan man lave en 3-ledet bro. Den 3-ledede bro kroner så de to nabotænder og bærer den manglende tand.

Mangler du en tand og en af dine nabotænder trænger til en tandkrone. Her bliver det biologisk udfordrende at lave en bro, for så kan man blive nød til at bore på den raske nabotand for at holde broen.

Tandimplantat kontra bro med vinger
Hvis begge dine nabotænder er raske kan man godt lave en bro med vinger. Vingerne monteres på bagsiden af de raske tænder. Denne behandlingen er ubiologisk, specielt fordi der er et alternativ. Alternativet er et tandimplantat med krone. Her laver man ikke et indgreb på de sunde nabotænder.