Hoved menu

Forsiden Behandlinger Tandregulering Paradentose Tandkrone Nye tænder Om os Kontakt os Vis vej til klinikken vores Facebook side

Tandoverblik

Vores digitale Panorama- og 3D-Røntgen giver et bedre overblik en traditionel røntgen.  Det kan afsløre skjulte sygdomme i kæbe og tænder.

I dag bør standardniveauet for tandpleje omfatte et panorama røntgenbillede. Det er et røntgenbillede, der viser hele underansigtet som et oversigtsbillede.

Normalt får du taget små røntgenbilleder af tænderne, for at kigge efter huller, men disse "bite wings", som billederne hedder, siger intet om resten af det område, som dine tænder sidder i.

Et panorama-røntgen er et "must"
Vi får det store overbilk over paradentose, bihuler samt evt. forkalkninger i pulsårer til hoved og hjerne og evt. andre sygdomstilstande. Ved tandimplantater er det det grundlæggende billede, som vi bruger til behandlings-planlægning og behandling.

Værdifuld mængde af information
Billedet indeholder så meget værdifuld information, at vi synes du bør blive fotograferet hver 5 år. Derfor tilbyder Vestsjællands Tandlægecenter dig denne service.

Strålemængden er lav i forbindelse med et panorama røntgenbilledet. Den svarer til lidt mindre end fire "bite wings" - eller en flytur fra København til Hamborg.

3D røntgen giver overblik, sikkerhed og precision

Vi var den første danske klinik, der fik en 3D scanner i 2007. Det gjorde vi, fordi det var og er den direkte vej til sikker og forudsigelig kirurgi

Ikke flere "ups - her er alligevel ikke knogle nok" eller "det havde vi ikke regnet med"

3D røntgen er et super planlægningsværktøj, og personligt synes vi at det bør høre med til den standard, under hvilken man bør arbejde. For dig betyder det en sikker, præcis og forudsigelig kirurgi, og for os er det basis for den rådgivning vi kan give dig.

Samtidig vil en scanning også afsløre de fleste andre sygdomstilstande i kæberne.

Stråling ved scanningen: I dag anvendes digital teknik ved optagelserne. Det betyder at strålingsmængden er reduceret med 75% og du får i dag derfor kun 25% af det du fik tidligere

 

Vi arbejder med 3 billedetyper

1) Den lille tandfilm som du sikkert allerede kender. Den viser os et par tænder og eventuelt et par rodspidser. Skal man på denne måde dække et helt og intakt tandsæt kræves 16 billeder.

2) Panoramabilledet og her får du en stråledosis der svarer til 4 små tandfilm - eller en tur i flyveren til Hamborg.

3) 3D scanningen, og her får du hvad der svarer til lidt mindre end 4 panoramabilleder - eller en tur til New York - og du skal jo også hjem igen - så det er næste scanning. Groft sagt er 16 gamle billeder det samme som 4 Scanninger.

Scanninger på hospital:
Nogle tandlæger anvender scanninger på et hospital, men det er ikke en god ide. Ganske vist tilbydes denne mange steder gratis. Problemet er at stråledosen kan være op til 50-100 gange højere end vores scanning. Årsagen er at hospitalet bruger spiral-tomografer. De er beregnede til at scanne hele kroppen med. I forhold til hvad scanningen skal bruges til - som ikke er en livstruende sygdom - synes vi det er på kanten af det etisk forsvarlige. Den biologiske pris er for høj.

Hvis du vil høre mere om netop din situation er du velkommen på tandklinikken. Du kommer nemt i kontakt med os ved at skrive en besked i feltet til højre her på siden.