Hoved menu

Forsiden Behandlinger Tandregulering Paradentose Tandkrone Nye tænder Om os Kontakt os Vis vej til klinikken vores Facebook side

Blottede tandhalse

Hvad er blottede tandhalse og hvorfor får nogle mennesker det? og hvordan behandles vigende tandkød?

Behandling af blottede tandhalse og vigende tandkød

Der kan være konsekvenser ved at have vigende tandkød. Vigende tandkød, også kendt som blottede tandhalse, er en proces, hvor kanten af tandkødsvævet slides væk, eller trækker sig tilbage, hvilket gør mere af tandens rod synlig.

Når tandkødet forsvinder, skabes der lommer eller huller mellem tænderne og tandkødsgrænsen, hvilket gør det let for sygdomsskabende bakterier at samle sig, og ødelægge tænderne. Hvis det ikke behandles, kan det støttende tandkød og tandens knoglestruktur blive alvorligt skadet, og det kan i sidste ende føre til tab af tænder - hvilket i værste tilfælde kan have alvorlige konsekvenser for helbredet.

De første symptomer er som oftest ømhed i tænderne, eller at nogle tænder ser længere ud end normalt. Ofte kan et hak føles nær tandkødslinjen.

Du bør ikke ignorere vigende tandkød!
At det opdages og behandles tidligt, er vigtigt for at passe på helbredet, og for at bevare dine tænder. Hvis du mener, at dit tandkød er vigende, bør du straks bestille en tid hos en tandlæge certificeret i Pinhole Kirurgi Teknikken, og lade dem vurdere dit tilfælde.

Vi bruger Chao Pinhole Kirurgi Teknikken

- også kendt som Pinhole Tandkødsfornyelse, som blev opfundet af John Chao, D.D.S. 

Det er en minimalt invasiv procedure, uden skalpel, sultur og transplantationer, som er skabt til at rette på vigende tandkød/blottede tandhalse, og til at redde tænder.

Gennem et lille hul lavet af en nål, bruges udstyr lavet specifikt til proceduren for at løsne tandkødsvævet, og trække det ned over den del af tanden, der mangler tandkød. Da der hverken skæres eller syes, kan patienterne forvente få eller ingen symptomer efter behandlingen (smerter, opsvulmning og blødning). Patienter er ofte positivt overraskede over den øjeblikkelige kosmetiske forbedring.

 

10 fordele ved Pinhole Proceduren

  • Du får rettet op på manglende tandkød i løbet af bare en enkel tandlægetid.
  • Hævelsen og ømheden er i de fleste tilfælde minimal, fordi der i produceren ikke bruges skalpel, sutur eller transplantationer af tandkød.
  • Det giver resultater på den lange bane, som påvist i the International Journal of Periodontology & Restorative Dentistry. 
  • Hullerne heler inden for 24 timer i de fleste tilfælde.
  • Der er i gennemsnit kun brug for 2 smertestillende piller af håndkøbstypen (Panodil) efter proceduren ifølge studiet i the International Journal of Periodontology & Restorative Dentistry 
  • Proceduren hjælper dig med at undgå tab af tænder og andre dyre procedurer som implantater og protese.
  • I mange tilfælde kan behandlingen klares på kun 1-2 timer.
  • Behandlingen kan være med til at give et yngre og mere attraktivt udseende. 
  • Patienter føler sig ofte gladere efter proceduren, fordi de kan smile uden den skamfølelse, der kan associeres med tandkød, der har trukket sig tilbage.
  • De fleste patienter kan vende tilbage til deres normale lette aktiviteter indenfor 24-48 timer efter proceduren.

Hvorfor får man blottede tandhalse?

 Der kan være flere grunde til at man begynder at miste sit tandkød, og de er:


Tandkødssygdomme
Bakterieforårsagede tandkødsinfektioner, der ødelægger tandkødsvævet og den knogle, der holder tænderne på plads. Tandkødssygdomme er den hyppigst grund til vigende tandkød og tab af tænder. Af genetiske årsager er der nogle mennesker, som har mere tendens til tandkødssygdomme end andre. Faktisk viser undersøgelser, at 30% af befolkningen er disponeret for tandkødssygdomme, uanset hvor godt de passer på deres tænder


Aggressiv tandbørstning
At børste tænderne og tandkødet for hårdt kan føre til at man mister tandkød.
Manglende tandpleje
Utilstrækkelig brug af tandbørste og tandtråd gør det let for plak at blive til tandsten, som sætter sig på og mellem tænderne. Den type plak kan kun fjernes af en tandlæge eller tandplejer.


Hormonelle ændringer
Udsving i en kvindes hormonniveau i løbet af hendes levetid, så som puberteten, graviditet og overgangsalderen kan gøre tandkødet mere følsomt, og mere sårbart overfor tilbagetrækning.


Tobaksprodukter
Tobaksbrugere har større risiko for at have en klistret belægning på deres tænder, som det er svært at fjerne, og som kan føre til at tandkødet trækker sig tilbage.


At skære tænder
At skære tænder kan lægge for stort et pres på tænderne, hvilket kan føre til blottede tandhalse. At skære tænder i søvne er en typisk årsag til, at man begynder at mangle tandkød.


Skæve tænder og et ulige bid
Når tænder ikke bider lige sammen, så kan det påføre overdrevet pres på tandkødet og knoglen, hvilket igen fører til blottede tandhalse.


Piercing i tungen eller i læben
Smykkerne kan gnide sig op af tandkødet, hvilket kan føre til irritation, der i sidste ende kan slide tandkødet væk.

 

 - - - - - - PRISER: - - - - - -


Konsultation og kliniske fotos
1.000 kr. - Dette beløb indgår i prisen på behandlingen, hvis du vælger at blive behandlet. 


Behandlingen pr. kæbe 
Fra 23.500 kr. - Behandlingen tager omkring 3 timer.

Bestil en tid til en konsultation:
Kontakt os nu via e-mail: info@vtand.dk eller Tlf. 58 52 46 34


© vtand.dk - Blottede tandhalse – vigende tandkød.